KunstKoncert for 6-8-årige Lørdag d. 13. august 2022

Kl. 13-13.45
Iben Brøndums tekstilværksted,
Gasværket, Vindeboder 1, 4000 Roskilde

KunstKoncerter for Børn 5. august 2022
Hanne Tofte Jespersen, sang
Anna Klett, klarinet
Caroline Trier Madsen, cello
Helle Hove, billedkunstner

Kom til KunstKoncert, hvor legende mønstre og smuk klassisk musik mødes i strandsand
Kan man forme musik i sand? Eller spille en spontan bevægelse?
Det undersøger vi sammen ved KunstKoncerten for indskolingsbørnene, hvor performance- og billedkunstner Helle Hove og en trio af professionelle klassiske musikere, sammen med børnene laver foranderlige kunstværker i sand.

Mens den klassiske musik spiller, viser Helle vejen for børn og voksne, der vil være med til at skabe foranderlige billeder.

Helle Hove fortæller:
Til kunstkoncerten forestiller jeg mig at sætte en scene for et stort billede på gulvet, med drys af løst strandsand på en blank, sort bund. Jeg viser vejen for de børn og voksne, der vil være med til at skabe foranderlige billeder.

Vi lader hændernes og kroppens legende bevægelser skabe streger og mønstre.

Vi lytter til musikken og lader vores tegninger danse med den.

De bevægelige sandbilleder er en hyldest til nu’et, men dokumenteres på foto og video i forbindelse med den samlede udstilling fra KunstKoncerter for børn 2022.

Om musikken:
Trioen, bestående af Hanne Tofte Jespersen (sang og klaver), Anna Klett (klarinet) og Caroline Trier Madsen (cello) vil undervejs i koncerten spille stykker af Max Bruch for klarinet, cello og klaver, opus 83.
Værkerne er fra 1909, stilen er lyrisk 1800-tals romantik og meget stemningsfuld.

Den klassiske instrumentalmusik får følgeskab af improvisationer der tager udgangspunkt i de interaktioner og stemninger som opstår til KunstKoncerten. Vær klar på at lege med!

Udstilling
Som kulmination på rækken af KunstKoncerter, afholdes en udstilling på KunstSmedjen, Musicon, hvor værker fra både børn og de professionelle billedkunstnere vises frem.

Ferniseringskoncerten afholdes d. 20. august 2022 kl. 13-14 hos KunstSmedjen, hvor alle de mange flotte kunstværker bliver udstillet. Tag din familie og venner med og vis dit flotte værk frem.

Arrangementet henvender sig primært til børn på 6-8 år og deres familier, men er også åben for andre interesserede.

GRATIS ADGANG TIL ALLE KUNSTKONCERTER FOR BØRN!

Der afholdes tre KunstKoncerter for børn, målrettet henholdsvis de 4-6-årige, indskolingen og mellemtrinnet.
Se de andre begivenheder for yderligere informationer.

kunstkoncert for 9-12-årige fredag d. 5. aug. 2022

kunstkoncert for 4-6-årige lordag d. 6 aug. 2022

KunstKoncerter for børn støttes af Spar Nord Fonden, Roskilde Kommune – Alle Tiders Musikby og DMF-Roskilde

Download plakat

Hanne Tofte Jespersen, komponist, sanger, pianist, med baggrund i både klassisk og verdensmusik. Hanne har stået i spidsen for mange projekter, hvor børn og unge arbejder sammen med professionelle musikere. Bl.a. Hvis Landet Kunne Tale 2014-17 i Roskilde Kommune, hvor 4-5 årige lokkede musik ud af jorden og var med til at opføre den. Fra 2013 Farvespillet, uropført i DR Koncerthuset efter at have vundet i DR Musikariets konkurrence om nye musikalske fortællinger.Vibrandring, nyt vandringsbaseret projekt med unge og sinfonietta, som skal opføres september 2021 ved Nordiske Musikdage på Færø- erne. Insektudsigten, over 100 opførelser fra 2004. Uddannet v/Københavns Universitet med hovedfag i musik og sidefag i film; organist fra Sjællands Kirkemusikskole. https://www.musicforthemysteries.org/

Anna Klett, klarinettist, uddannet fra Solistklassen på Det Kgl.Danske Musikkonservatorium (DKDM), hvorfra hun havde debut i 1994. Anna er fast medlem af bl.a. Athelas Ensemble og Figura Ensemblet, hun er medstifter af det færøske kammerorkester Aldubáran; hun spiller også tango i TangoCatz. Figuras virke omfatter mange projekter for børn. En fremragende klarinettist og utrolig vidtfavnende musiker, som mange nutidige komponister står i gæld til i kraft af Annas engagement i samtidens musik. Hun har tidligere arbejdet sammen med Hanne i Farvespillet.

Caroline Trier Madsen, cellist, uddannet fra DKDM med efterfølgende studier i barokcello i London og Barcelona. Mødet med den legendariske Suzukicello-lærer Anja Maja førte hende i 2008 til studier i Helsinki og en stilling som cellolærer ved Det Danske Suzuki Institut i Kbh. Her leder hun cellofaget og underviser 35 børn i cello sideløbende med sin freelance virksomhed bl.a. som barokcellist. Hun er ofte solist og kammermusiker i DK, Sverige og også uden for Europa. Caroline var med i flere Hvis Landet Kunne Tale projekter.

Helle Hove er kunsthåndværker og billedkunstner. Hun har siden 1996 arbejdet med både permanente udsmykninger og midlertidige kunstbegivenheder. Interaktion er ofte et vigtigt element i hendes værker og hun har lang erfaring med at inddrage alle aldersgrupper, når hun inviterer publikum til at deltage i værkerne. Hove har modtaget hædersbevisninger og legater bl.a. adskillige fra Statens Kunstfond.