ULLA MIILMANN OG TINE REHLING / 6.2.2019

kl. 19:30 Gl. Vor Frue Kirke
Fruegade 2, 4000 Roskilde

Download flyer

Program

Lowell Liebermann: Sonata for flute and harp

F. Poulenc: Mouvement Perpetuel (Arr. for fløjte og harpe)
1. Assez Modere
2. Tres Modere
3. Alerte

Bent Sørensen: Dolo Rosamente for harpesolo

Sunleif Rasmussen: Uropførelse for fløjte og harpe

pause

Cécile Chaminade: duo for fløjte og harpe

Nino Rota: Sonata per flauto e arpa

C. Debussy: Syrinx for fløjte solo

M. Ravel: Habanera for fløjte og harpe

A. Piazzolla: fra l’Histoire du Tango. (Arr. for fløjte og harpe af T. Rehling)
Bordel 1920
Café 1930
Nightclub 1960

I sommeren 2007 fik Tine Rehling, harpe og Ulla Miilmann, fløjte deres debut som samarbejdspartnere i anledning af Per Nørgårds fødselsdagsfestkoncert fejret i Tivolis Koncertsal.
Allerede fra første prøvedag kunne de to musikere mærke et musikalsk slægtskab, der rakte ud over det sædvanlige. Siden da har duoen spillet ved festivaller, musikforeninger og kirker i Danmark. Sommeren 2008 var de af kulturministeriet inviteret til at spille ved åbningen af Hammershøi udstillingen i London, Royal Academy of Arts.
Efter ovennævnte Tivoli koncert skrev Thomas Michelsen, Politiken: ”….Tyve minutter taget ud af evigheden og fyldt med forunderlighed var Rehlings og hendes medmusikeres bidrag. Tak for det.”
Duen har udgivet CD’en ”French Music for Flute and Harp”
Duoen danner også trio med solo-cellist Henrik Dam Thomsen.

ULLA MIILMANN
Ulla Miilmann, solofløjtenist I DR Symfoniorkester, modtog sin Bachelorgrad i musik fra North Caroline School of the Arts i 1992. Allerede i skoleårene blev Ulla Miilmann udtaget som repræsentant for Danmark i EBU ́s koncert for unge solister.
Ulla Miilmann er prisvinder i flere konkurrencer, blandt andet i den internationale anerkendte fløjtekonkurrence ”Flute-Talk” i Chicago.
I 1994, i en ung alder af 22, blev hun den første kvindelige soloblæser i DR Radiosymfoniorkestret. Siden da har hun optrådt som solist med landets førende orkestre samt turneret i Asien.
Som den første danske solist nogensinde modtog Ulla Miilmann i februar 2007 en US Grammy nominering i kategorien ”Bedste solistiske præstation med orkester” for indspilningen af Ole Schmidts Fløjtekoncert på Dacapo.
Ulla Miilmann har bl.a. modtaget Jakob Gade Legatet’s store pris, Musikanmelderringens Kunstnerpris og senest Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Hæderspris.

TINE REHLING
Tine Rehling er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Sonja Gislinge og hos Professor Susann McDonald ved Indiana University, USA. Hun slog tidligt sit navn fast som solist og høstede efter sin debut i 1993 stor anerkendelse med mange anmelderroser. Politiken skrev bl.a.: ”Tine Rehling er en virkelig musiker. Hendes farvelægning, hendes udredninger af de musikalske ideer og den selvfølgelige strømmen i hendes spil var hendes glæde, der blev til vores glæde […] en opsigtsvækkende debut”.
TR har modtaget Jacob Gade Legatets store pris og Gladsaxe Musikpris.
TR blev ansat i Aalborg Symfoniorkester som solo-harpenist i 1998, men valgte at forlade stillingen i 2001 for at koncentrere sig om sin solo- og kammermusikkarriere.
TR har været solist med flere af de danske Symfoni- og kammerorkestre. Fra ganske ung har hun givet solo-recitals ved internationale harpekongresser og harpe festivaler bl.a. i Dublin ved den 9. Verdensharpekongres, hvor hun opførte Per Nørgårds harpekoncert ”Gennem Torne”, som er skrevet og dedikeret til hende og senest i Sydney, Australien hvor hun ved den 12. Verdens Harpe Kongres uropførte et soloværk af Bent Sørensen samt værker af Per Nørgård – alle værker skrevet og dedikeret til hende.

Tine Rehling optræder jævnligt som solist og kammermusiker i ind- og udland ved festivaler, musikforeninger og kirkekoncerter. Hun har givet solo- og kammermusikkoncerter i det meste af Europa, Tyrkiet, USA, Sydamerika, Kina og Thailand.

Tine Rehling arbejder til stadighed for at udvide repertoiret for harpen, idet hun samarbejder med flere danske komponister. I 2006 udkom hun som solist med en samlet indspilning af Per Nørgård’s musik for harpe-solo, solokoncerter og kammermusik i samarbejde med Esbjerg Ensemble. CD’en blev i maj 2006 udnævnt til månedens CD på det engelske internet-magasin Musicweb International, der skrev: ”En fremragende CD, superbt spillet” .
Tine Rehling har indspillet adskillige CD’er som solist og kammermusiker.