TRIO VITRUVI / 18.9.2019

kl. 19:30 Roskilde Gymnasium
Bondetinget 1, 4000 Roskilde

Download flyer

www.triovitruvi

Niklas Walentin, violin

Jacob la Cour, cello

Alexander McKenzie, klaver

 Clara Schumann (1819-1896):

Klavertrio i g-mol op. 17 (1846)

I Allegro moderato
II Scherzo. Tempo di menuetto Trio III Andante
IV Allegretto

Poul Ruders (1949):

“Summer’s Prelude & Winters Fugue” (2008)

I Prelude. Presto risoluto
II Fugue. Passionato

Niklas Walentin, soloviolin

Pause

Franz Schubert (1797-1828):

Klavertrio nr. 1 i B-dur D. 898 (Op. 99) (1827-28) I Allegro moderato
II Andante un poco mosso
III Scherzo. Allegro

IV Rondo. Allegro vivace

Shostakovich: Klavertrio nr 2 e-mol II. sats

Chausson: Klavertrio g-mol III. sats

Brahms: Klavrtrio nr 1 H-dur IV. sats

Trio Vitruvi Make a Rapturously Vivid North American Debut at Carnegie Hall, (Lucid Culture)

The Vitruvis ensemble and intonation are virtually faultless and their punctilious articulation is admirable. Every note speaks so clearly…”, (The Gramophone)

Musikerne, der spiller, er unge og danske, og de lyder som et ægte profileret kammerensemble. Her er flot balance mellem stemmerne, så et væld af fine detaljer bringes frem i lyset, og når det bliver nat i den langsomme ‘notturno’-sats, er der lige så meget sikkerhed som magi at lytte til., (Thomas Michelsen, Politiken)

Schubert får en dejlig frisk tolkning af Trio Vitruvi, pompøst elegant i et gennemtænkt samspil, altså en moderne, nærværende Schubert. (John Christiansen, jcklassisk)

Det seneste år har været fyldt med vigtige milepæle i Trio Vitruvis karriere. Januar bød på trioens tredje besøg i Londons Wigmore Hall. I april 2018 debuterede trioen foran en propfuld koncertsal fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse for ensembler, og allerede dagen efter fløj de tre unge musikere til New York. Højdepunktet i trioens først USA-turné var koncerten i Weill Recital Hall at Carnegie. Også her var der fuldt hus, og der var stående bifald ved koncertens afslutning. Efterfølgende har der været en lang række formidable anmeldelser – både af koncerten og af Trio Vitruvis debut-CD: Schuberts Es-dur Klavertrio og Notturno, der udkom på den fornemme amerikanske label, Bridge Records, samme dag som Carnegie-koncerten.

Det er bare fem år siden Niklas, Jacob og Alexander mødtes og dannede Trio Vitruvi – opkaldt efter den romerske arkitekt Vitruvius. Dennes sans for proportioner, skønhed, struktur og forholdet mellem mennesket og naturen er en tilbagevendende inspiration for trioen. Kort tid efter grundlæggelsen høstede trioen den første succes ved Meckelnburg-Vorpommern festivalen. Året efter, i 2014, vandt Trio Vitruvi førstepriser i såvel DRs Kammermusikkonkurrence som Jurmala International Chamber Music Competition i Letland.

Siden er det gået slag i slag for Trio Vitruvi, der foruden en meget lang række koncerter i danske musikforeninger og ved festivaler også har turneret i Tyskland, Østrig, Rusland, Frankrig, Belgien, Portugal, UK, Kina og som tidligere nævnt nu også USA.

I maj 2019 går turen atter til KIna, og Trio Vitruvi fortsætter samarbejdet med Bridge Records med indspilninger af Sjostakovitj’ klavertrioer og de resterende Schubert-trioer.

Trio Vitruvi har oppebåret Kulturstyrelsens prestigefulde toårige legat Den Unge Elite” 2017-18, og i disse år støttes en række af trioens projekter af en generøs donation fra Augustinus Fonden, som desuden velvilligst udlåner fremragende mesterinstrumenter til de to strygere: en Joannes Franciscus Pressenda/Q. Raphael-violin (Torino 1837) og en Giovanni Battista Ruggeri-cello (Cremona 1700).