TRIO SYLVIA / 25.2.2025 kl. 19.30

Koncertintro kl. 19.00
kl. 19:30 Koncertkapellet
Sankt Hans Gade 51, 4000 Roskilde

ANETTE SIGNE PEDERSEN – sopran

MATHILDE SCHELIN – klarinet

KARIN VIKTORIA JAKOBSSON – klaver

Trio Sylvia giver en koncert bestående af tre meget forskellige komponister: den amerikanske komponist Ned Rorems værker ’Ariel’ og ’Four Colors’.

’Ariel’ er en sangcyklus på fem sange, skrevet over fem digte fra Sylvia Plaths digtsamling af samme navn. Et eksplosivt og følsomt værk, det var igennem arbejde med dette værk, at trioen og dens navn blev født. Rorems ekstraordinære og sjældent opførte musik bliver ledsaget af det mere traditionelle men ikke desto mindre vidunderlige værk ’Der Hirt auf dem Felsen’ af Schubert.
Tilsidst et nyt værk af Stine Benjaminsen, med titlen ’Hvidt Kridt Udviskes’.
Alle tre medlemmer har i forskellige kontekster opført Stine Benjaminsens musik, og hun har dedikeret værket til Trio Sylvia.

Ned Rorem – Ariel, Five Poems of Sylvia Plath (1971)
(1923 – 2022)

– ’Words’
– ’Poppies in July’
– ’The Hanging Man’
– ’Poppies in October’
– ’Lady Lazarus’

Ned Rorem – Four Colors for klarinet og klaver (2003)
– ’Red’
– ’White’
– ’Blue’
– ’Orange’

Franz Schubert – Der Hirt auf dem Felsen (1828)
(1797 – 1828)

Stine Benjaminsen – Hvidt Kridt Udviskes (2024)
(1990)

OM TRIO SYLVIA
Trio Sylvia består af sopran Anette Signe Pedersen, klarinettist Mathilde Schelin og pianist Karin Viktoria Jakobsson (klaver).
Mødte hinanden på Syddansk Musikkonservatorium, og fandt hurtigt ud af, at de passede ufatteligt godt sammen som trio. Alle tre deler en forkærlighed for poesi og ny musik.

OM HVIDT KRIDT UDVISKES
Stine Benjaminsens værk ‘Hvidt Kridt Udviskes’ er komponeret til Trio Sylvia på bestilling af
Karin Viktoria Jakobsson. Værket uropføres foråret 2024 ved Trio Sylvias medvirken i Karin Viktoria Jakobssons solistdebut fra Syddansk Musikkonservatorium. Inspirationen til værket kommer fra en enkelt sætning i romanen Glasklokken, hvori Plath beskriver sig selv som hvidt kridt, der udviskes på en sort tavle. Det er ud fra denne sætning, at har Stine forfattet et digt, der bliver værkets tekst, og sammen med Karin improviseret sig frem