TRIO SPELL/ 2.11.2024

kl. 19:00 Koncertkapellet
Sankt Hans Gade 51, 4000 Roskilde

JONAS FRØLUND – klarinet

LEA HAN – klaver

JONATHAN JAKSHØJ – slagtøj

Værker af Per Nørgård (Spell), Mette Nielsen (Alone for solo basset klarinet),
Hildegard von Bingen m.fl.

Jonas Frølund: https://www.jonasfrolund.com/

Mette Nielsen: https://www.mettenielsencomposer.dk/

Link til onlinebilletsalg (følger)

Trio Spell bestående af Lea Han, klaver, Jonas Frølund, klarinet, og Jonathan Jakshøj, slagtøj, er et ensemble, der siden dannelsen i slutningen af 2017 har kastet sig over nyere dansk musik, som de bestandigt arbejder på at få udbredt kendskabet til. Efter i de første år at have identificeret sig som et ny musik-ensemble med fokus på nyere dansk kammermusik og tilstedeværelse i vigtige danske ny musikkredse er ensemblet nu på vej ud af en mere konceptuel og kreativ retning, hvor de med forskellige projekter ønsker at ramme et større publikum med musikalsk diversitet og budskaber om f.eks. genrers indbyrdes slægtskaber og nyere musiks store relevans og aktualitet.

Trio Spell har taget navn efter Per Nørgårds værk Spell for klarinet, cello og klaver, som trioen selv og med komponistens billigelse har lavet en ny version af for klarinet, marimba og klaver. Derudover har trioen foreløbig fået skrevet værker til sig af Matias Vestergård Hansen og Jexper Holmen samt førsteopført nye versioner af værker af Poul Ruders, Axel Borup-Jørgensen og Gunnar Berg.

Trio Spell er i gang med deres Projekt Spell som handler om indspilning og udgivelse af deres egen version af signaturværket Spell.
Samarbejdspartnere i den forbindelse er bl.a. Edition Wilhelm Hansen.

Trio Spell består af:
Jonas Frølund (f. 1997) på klarinet, der er en fremtrædende solist og kammermusiker både i Danmark og internationalt, og dertil er soloklarinettist og formand i Danmarks Underholdningsorkester.

Lea Han (f. 1997) på klaver, der ligeledes er en særdeles aktiv kammermusiker og solist, og derudover har en omfattende entreprenørvirksomhed i det danske musikliv som stifter af sommerfestivalen Festi-val & Friends og medarrangør af Aarhus Kammermusikfestival.

Jonathan Jakshøj (f. 1993) på slagtøj, der er ansat i Det Kongelige Kapel og derudover medvirker i diverse ny musik- og kammermusiksammenhænge herhjemme og i udlandet, bl.a. som medlem af Lucerne Festival Contemporary Orchestra.