Trio AllaGioia/ 2.11.2024

kl. 13:00 Koncertkapellet
Sankt Hans Gade 51, 4000 Roskilde

BIRGIT BAUER – violin

JEPPE RASMUSSEN – horn

JACOB ALSGAARD BAHR – klaver

Catherine Likhuta – Tangle and Tear horn, violin og klaver (2018)
(1981)

Eric Ewazen – Trio opus 40 for horn, violin og klaver (2011)
(1954)

Johannes Brahms – Trio i Es-dur opus 40 for horn, violin og klaver (1865)
(1833-1897)

Trio AllaGioia har fundet sammen for at fremføre værker for violin, horn og klaver.
Netop denne sammensætning af instrumenter giver utroligt mange klangfarver og udtryksmuligheder.

Måske smukkest repræsenteret ved Johannes Brahms Trio i Es-dur op. 40.
Værket afspejler den store emotionalitet som er kendt fra Brahms musik, og er præget af folkelige melodier og rytmisk glæde. Og formår på fornemmeste vis at forene de forskellige instrumenter, violin, horn og klaver.

Den nulevende amerikanske komponist Eric Ewazen blev inspireret af netop Brahms Trio, og har skrevet et værk for samme besætning Pudsigt nok med samme opus.nr. Værket læner sig op af sam-me struktur som Brahms med fire satser (langsom-hurtig-langsom-hurtig), og charmerer med lange, melankolske linjer og overraskende harmonier som leder tankerne hen mod filmmusik. Eric Ewazen har vundet flere priser for sine kompositioner og hans værker bliver opført såvel i USA som Europa.
https://www.ericewazen.com/

Den ukrainske komponistinde Catherine Likhuta er født og opvokset I Kiev, men bor og arbejder nu i Australien. Hendes musik er præget af stor emotionalitæt og indtryk fra naturens lyde.
Rytmisk kompleksitæt og melodisk mangfoldighed kan spores tilbage til hendes hjemmeland Ukraine.
Kompositionen Tangle and Tear beskriver menneskers kamp med både dagligdags udfordringer som også de store spørgsmål omkring fred og krig. https://www.catherinelikhuta.com/index.htm

Jeppe Solløs Rasmussen fik sit Diplomeksamen på Det Jyske Musikkonservatorium hos Erik Niel-sen. Desuden har han studeret på Guildhall School of Music & Drama, London, ved Hugh Seenan og Jeff Bryant. Yderligere studier førte ham til James Thatcher, Los Angeles, og Gail Williams, Chicago. Jeppe debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus efteråret 2007. Jeppe blev ansat i Sønderjyllands Symfoniorkester i 2003, og har flere gange optrådt som solist med orkestret, sidst i 2022 med uropførelsen af hornkoncerten ‘Twilight Songs’ af Jesper Koch.

Birgit Bauer er født og opvokset i Tyskland og fik sin uddannelse ved konservatoriet i Dresden som hun afsluttede i 1995 som orkestermusiker og violinpædagog. Efter masterclass’s hos bl.a. Yair Kless og Saschko Gawriloff, og efter et år ved Staatsorkester Wiesbaden, vandt hun stilling som violinist i Sønderjyllands Symfoniorkester. Birgit spiller ofte i forskellige kammermusikgrupper, især strygekvartet, og optræder også solistisk i kirkemusikalsk sammenhæng.

Jakob Alsgaard Bahr er en klassisk pianist bosiddende i Aarhus. I 2010 færdiggjorde Jakob sin kandidatuddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium, og i november 2012 debuterede han fra solistklassen samme sted. At være en alsidig musiker ligger Jakob meget på sinde, således indgår han ofte i forskellige kammermusikalske sammenhænge og beskæftiger sig ligeledes med at undervise og komponere. Klaverspillet har givet Jakob mulighed for at rejse en del, han har således spillet koncerter og deltaget i masterclasses i bl.a. Finland, Rusland, Tyskland, Italien, Schweiz, Sverige og Norge. I studie-året 08/09 opholdt Jakob sig i Berlin, hvor han fordybede sig i sit klaverspil og tog timer ved Klaus Bässler.Jakob har modtaget en række stipendier og legater heriblandt Aennchen og Eigil Harbys Fonds legat 2011, Ejnar Hansen Prisen i 2010, Sonnings musikstipendium i 2009, Alexander Stoffregens mindelegat i 2008, Pianistinde Esther Vagnings legat i 2007, Jacob Gadefondens store legat i 2006 og J. C. Hem-pel Fonds rejselegat i 2005.