SVERRE LARSEN klaver / 11.10.2017

kl. 19:30 Himmelev Sognegaard
Fynsvej 69, 4000 Roskilde

Program:
Carl Nielsen: Symfonisk Suite opus 8
Intonation- Grave
Quasi allegretto
Andante
Finale – Allegro

Lera Auerbach: Milking Darkness

—————

Claude Debussy: Estampes
Pagodes
La Soirée dans Grenade
Jardins sous la pluie

Cesar Franck: Prelude, Choral et Fugue

Sverre Larsen – Pianist

Født og opvokset i København i 1964 som søn af fløjtenisten Bent Larsen, er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium som elev af Karen Lund Christiansen, hvorfra han debuterede i 1987. Efter sin debut spillede han adskillige koncerter, både som solist og kammermusiker, i såvel ind og udland. Fra 1989 studerede han i flere år i Budapest på Liszt Akademiet hos Ferenc Rados, der tidligere har uddannet András Schiff, Deszö Ránki og Zoltán Kocsis.

Sverre Larsen indspillet adskillige Cd’er på Classico både som kammermusiker og solist, og gennem årene, som den første pianist i Norden indspillet meget anmelderroste sæt af de samlede engelske suiter og efterfølgende de samlede Partitaer af J.S. Bach. Senest har Sverre Larsen udgivet Beethovens sene klaversonater.
Disse værker har udgjort kernen i repertoiret i en alsidig koncertvirksomhed, der på det seneste har været centreret omkring Bach, Beethoven, Debussy og Nielsen.

Han har i de sidste år fungeret meget aktivt som kammermusiker og været medstifter af Kubeensemblet, den klasssiske klaverkvartet suppleret med fløjte og klarinet, der således giver mulighed for et både repertoiremæssigt og klangmæssigt varieret repertoire. Kubekoncerterne har tidligere været centreret omkring Metronomen, Musikkens hus på Frederiksberg, men bliver nu præsenteret bredt i hele landet.

I år Carl Nielsen året 2015 præsenterede Sverre Larsen i samarbejde med nationalmuseet og adskillige kammermusikensembler, strygekvartetter, solister og sangere Carl Nielsens samlede produktion af klaverværker, kammermusikværker og et bredt udsnit af hans store sangproduktion over 6 retrospektive koncerter.