SIRENA blokfløjtekvartet / 10.3.2022

kl. 19:30 Roskilde Gymnasium
Bondetinget 1, 4000 Roskilde


SIRENA
Karina Agerbo • Marit Ernst Bock • Pia Brinch Jensen • Pia Loman

sirena.se

G. Ph. Telemann 1681-1767
Koncert i F-dur
Adagio, Allegro, Grave, Allegro

Nordisk folkevise 13. årh.
Drømte mig en drøm i nat

Michael Bønsdorf f. 1965
Drømmevariationer over gammel dansk sang (2021)

Tarquinio Merula 1595-1665
La Lusignuola

Rachel Yatzkan f. 1968
Togetherness (2021) uropførelse

Ryohei Hirose 1930-2008
Idyll (1976)

Lovisa Duprat f. 1993
Sundet (2021)

Anonym 1300-tallet
Petrone England

Rachel Yatzkan

Kompositionen Togetherness udspiller sig hvor man på den landfaste verden ikke kan komme længere ned, nemlig ved Qumran i den Judæiske ørken, ca. 30 km øst for Jerusalem, 400 meter under havets overflade og med det Døde hav som nabo. Et isoleret og stilhedsfyldt sted, en ideel beliggenhed for Qumran samfundet, en udbrydergruppe der levede adskilt fra andre trossamfund.

Togetherness er komponeret fra et eleveret niveau, hvor indtrykkene af Qumran folkets søgning efter renhed og sjælsudvikling, opleves gennem sanserne af en svævende høg. Høgens ophøjede perspektiv gør en samlet registrering af lydrefleksioner, rumlighed og eksistens mulig.”

Rachel Yatzkan

SIRENA er en prisbelønnet og nyskabende blokfløjtekvartet, der består af
Pia Loman, Karina Agerbo, Marit Ernst Bock og Pia Brinch Jensen.
Den dansk-svenske kvartet bevæger sig lige hjemmevant i tidligere tiders musik og nutidige kompositi-oner, og har gennem tiden opnået stor anerkendelse for deres fortolkning af såvel gammel som ny mu-sik.

SIRENA har skabt en unik koncertform, hvor de fire musikere spiller både i og med rummet, og for-stærker musikkens udtryk med koreografiske virkemidler. Derved løftes koncerten ud af sin vanlige form og giver publikum en exceptionel musikalsk oplevelse.

Ved koncerten på TIDLØS vil man kunne opleve musik helt fra middelalderen op til vor egen tid spillet på et væld af forskellige fløjter. Med sin særlige formidling ønsker SIRENA at udviske skellet mellem den tidlige og den nutidige musik, så musikken opleves som tidløs. Således spejler nyt og gammelt sig i hin-anden og smelter sammen til slet og ret musik.

Anmelderne skriver:
“Sirena’s experimentella anda tar musiken till en helt ny nivå och de förvandlar blockflöjten till ett av värl-dens coolaste instrument.” /Dalarnas Tidning

“Med eminent kontrol både på det solistiske og det kollektive plan får kvartetten vist et forrygende stort udvalg af musikalske muligheder, fra det helt tætte og koncentrerede til det rasende udfald.” /Berlingske Tidende

“Det formidable er at de gør den ny musik så spændende og umiddelbart tilgængelig.” /Jyllandsposten

Træd ind i SIRENAs univers her:

Tarquinuo Merula: La Lusignuola

Louis Andriessen & Antonio Vivaldi: Largo e spiccato & Ende

Chiel Meijering: Sanctus