OPERA I ROSKILDE SLUTTER

”Opera i Roskilde” har i årtier været en Roskilde-begivenhed, hvor operasangere fra Det Kgl. Teater opførte populære hits fra det klassiske repertoire, alt imens publikum hyggede sig med deres medbragte mad og drikke ved borde opstillet i Palægården. Udsigten bag scenen var intet mindre end Roskilde Domkirke, så mere stemningsfyldt kunne det ikke blive.

Det hele har i mange år været arrangeret i et samarbejde mellem tre kulturelle foreninger i Roskilde: Roskilde Teaterforening, Roskilde Kunstforening og Roskilde Musikforening, og dette udendørsarrangement midt i højsommeren har hidtil været begunstiget af godt vejr. Det sluttede i 2023, hvor vejret var så elendigt, at en aflysning var den eneste ansvarlige beslutning. Til trods for velvillig kulance ikke mindst fra Det Kgl. Teater måtte de tre foreninger lide et betydeligt økonomisk tab, som gav stof til eftertanke.

Roskilde Kunstforening har fået ny ledelse, som har valgt at udtræde af samarbejdet og i stedet fokusere på deres kerneydelse. Roskilde Musikforening valgte derpå at gøre det samme og vil i fremtiden fokusere koncertindsatsen i Roskildes nye hjemsted for akustisk musik, Koncertkapellet, som åbner i maj 2024 på Skt. Hansgade.

Roskilde Teaterforening ønsker forståeligt nok ikke at løfte opgaven med ”Opera i Roskilde” alene, og dermed havde ”Opera i Roskilde” sin sidst afholdte koncert i 2022.

De tre foreninger ønsker at takke alle, som har støttet dette mangeårige initiativ, enten som publikum eller med frivilligt arbejde.