NIGHTINGALE STRING QUARTET / 27.9.2020

kl. 16:00 Roskilde Gymnasium
Bondetinget 1, 4000 Roskilde

www.nightingalestringquartet.com

 Hør Nightingale String Quartet:

Rued Langgaard: Bortkørende tog – II. sats fra Strygekvartet nr. 2  

Rued Langgaard kvartet i As-dur
Allegro con brio
Molto Allegro Scherzando
Lento Dolente
Allegro Agitato

Anders Koppel Strygekvartet nr 4

Felix Bartholdy-Mendelssohn kvartet nr 6 i f-mol
Allegro vivace assai
Allegro assai
Adagio
Finale: Allegro molto

Læs mere om Rued Langgards strygekvartet i As-dur:

Strygekvartet As-dur ved Viinholt Nielsen.pd

www.Anders Koppel.dk

www.Felix Mendelssohn.org

Nightingale String Quartet har base i København og består af Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, violiner, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch, og Louisa Schwab, cello. Kernen af kvartettens identitet er en fælles passion for det fantastiske strygekvartetrepertoire, samt en stærk kærlighed til hinanden som både musikere og venner.

Nightingale String Quartet er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor professor Tim Frederiksen siden kvartettens dannelse i 2007 har fungeret som trofast mentor.
I 2010 modtog Nightingale String Quartet DR P2’s Talentpris- med dommerkomiteens ord: “for med brændende passion, uimodståelig gejst og smittende indbyrdes lydhørhed at få den klassiske strygekvartet til at sprælle af liv- så musikken taler direkte og stærkt til både nye og gamle lyttere“. I 2011 blev kvartetten tildelt Léonie Sonnings Musiklegat, Jacob Gades store legat samt Odd Fellow Logens Legat og i 2013 var de solister med Tivolis Symfoniorkester, i forbindelse med modtagelsen af “Anmelderringens Kunstnerpris 2013”. I 2014 blev Nightingale String Quartet tildelt Gramophones award “Young artist of the Year”, som det første ensemble i prisens historie. Udover stor koncertvirksomhed i Danmark har Nightingale String Quartet turneret i bla. Kina, Rusland, Brasilien, USA, England, Tyskland, Holland, Sverige og Sydafrika. Kvartetten havde sin Wigmore Hall debut i London i januar 2014.

CD-serien med Rued Langgaards samlede strygekvartetter, udgivet af Dacapo Records, har sendt de fire danske musikere i Nightingale String Quartet direkte til tops i international musikpresse, med udmærkelser som Editor’s Choice i verdens to førende tidsskrifter for klassisk musik, Gramophone og BBC Music Magazine, en P2 Pris og en nomination til en Gramophone Award i 2015.

I december 2017 blev Nightingale String Quartet hædret med den fornemme Carl Nielsen Pris.

Nightingale String Quartet har i samarbejde med filminstruktøren Mads Nygaard Hemmingsen produceret to banebrydende klassiske musikvideoer til musik af Dmitri Shostakovich og Rued Langgaard, som begge udfordrer hvad klassisk musik er og hvad det kan. Videoerne kan findes på youtube.com og vimeo.com.