NICHOLAS ALGOT SWENSEN viola FILIP STRAUCH klaver / 27.5.2021

kl. 19:30 Roskilde Gymnasium
Bondetinget 1, 4000 Roskilde

Nicholas Algot Swensen
Filip Strauch

filipstrauch.com

Benjamin Britten  Lachrymae for bratsch og klaver opus 48 (1950)

Kuno Kjærbye  Sonate for bratsch og klaver #2 (2021 – uropførelse)

Rebecca Clarke  Sonate for bratsch og klaver (1919)

150 kr. / Studerende 70 kr. / Under 18 år gratis / Medlemmer af Roskilde Musikforening fri entré, 100 kr for medlemmer af Hørsholm Musikforening, Schuberselskabet eller Lyngby-Taarbæk Musikforening

Kuno Kjærbye

Sonate for bratsch og klaver #2 giver musikalsk stemme til romanen Witch Child af den engelske forfatter Celia Rees. Witch Child er historien om pigen Mary, der i 1600-tallet flygter til de nye kolonier i Amerika efter at hendes bedstemoder er blevet dømt som heks.

En central scene er Marys fortælling om sit møde med en gammel indiansk medicinmand. Hun gennemlever et shamanistisk ritual, hvor hun danser som ulv, ørn, hare og skovskade.

I sonaten er det blevet til fire danse. Om danseritualet forgår her eller i anden verden, det står til lytterens egen fantasi.

kunokjaerbye.dk/

Nicholas Algot Swensen – viola har vundet adskillige priser i ind- og udland, bl.fl. 1. pris og Dvorak Association Award i Oskar Nedbal International Viola Competition i Prag og 1. Pris i Øresunds Solist i København. Nicholas har spillet med i landets vigtigste kammermusikfestivaler bl.a. Lundsgaard Kammermusikfestival med topmusikere som Trio con Brio, Quartetto Di Cremona, Martin Fröst og Den Danske Strygekvartet, Oremandsgaard Kammermusikfe-stival med Natalie Clein og Marianna Shirinyan, Hindsgavl Festival.

Han har medvirket i højt respekterede udenlandske festivaler i Norge, Italien, Tyskland og USA .Udover at spille bratsch er Nicholas også aktiv som dirigent og har gået på DR’s Malko dirigentskole, hvor han har haft talrige muligheder for at dirigere DR symfoniorkester og Vokalensemblet. Der har han modtaget undervisning af Fabio Luisi og Ole Faurschou. Hans offentlige debut som dirigent bliver d. 19. juni 2021 i DR koncertsal med Lyngby Taarbæk symfoniorkester, hvor Nicholas skal dirigere Tjajkovskijs 6. Symfoni.

Filip Strauch – klaver, havde debut fra DKDM, København i 2016 fra Niklas Sivelovs klasse. Inden da studerede han i St.Petersburg 2013-14 hos V.Shakin og S.Maltse. Allerede i sin studietid opførte han Beethovens koncert nr. 4 med Copenhagen Phil. Har udgivet solo CD med værker af Rachmaninov, Scriabin og Ravel i 2015 og med cellist Jonathan Swensen cd med værker af Schubert og Rachmaninov i 2018.