KVINTET NORDVIND / 20.11.2022

kl. 16.00 Roskilde Gymnasium
Bondetinget 1, 4000 Roskilde

Download webflyer

Valdemar Ulrikkeholm, fløjte
Maria Lundbak, obo
Mikkel Nørgaard, klarinet
Johannes Herjö, fagot
Martin Mårtensson, horn

www.kvintetnordvind.com/

Program

Grażyna Bacewicz (1909-1969):
Quintet (1932)

Lars-Erik Larsson (1908-1986):
Quattro tempi for Wind Quintet, Op. 55, Divertimento (1968)

Jørgen Jersild (1913-2004):
At spille i skoven – serenade for blæserkvintet (1946)

Maia Viken (1999):
Refraction (2021, arrangement for blæserkvintet 2022)

Carl Nielsen (1865-1931):
Blæserkvintet, opus 43. (1922)

Kvintet Nordvind
Kvintet Nordvind består af unge professionelle musikere fra Danmark og Sverige.
De fem musikere er på forskellig vis etablerede i de danske orkestre samt meget aktive som solister og kammermusikere.
Nordvind har deltaget ved flere konkurrencer og senest som semifinalister i P2’s kammermusikkonkurrence 2020.
De har et stort repertoire af de største klassikere inden for blæserkvintet med en særlig forkærlighed for de skandinaviske værker.

Publikum udtaler

“Spændende repertoire spillet med totalt overskud i særklasse. Homogen og sammenspillet kvintet. Musikerne spiller med nerve og nærvær fra første tone. Teknisk overlegenhed hele vejen rundt. Klangskønt. Man er i godt selskab til koncert med Nordvind.“

Simon Rosenkilde Roed, Fløjte
Solofløjtenist i Den Kongelige Livgardes Musikkorps siden august 2019. Studerende i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har derudover studeret ved Conservatoire National Supérieur Musique et Danse de Lyon hos professor Julien Beaudiment. Simon har assisteret i orkestre og ensembler i Danmark, Sverige og Frankrig og har vundet priser ved nationale og internationale konkurrencer.

Martin Mårtensson, Horn
Kandidatuddannet i 2019 fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium efter at have studeret for solohornisterne Jakob Keiding og Lasse Mauritzen. Derudover studier på Ingesunds folkhögskola, Musikhögskolan i Malmö og kammermusikerudannelse i Västerås. Martin assisterer bl.a. i Copenhagen Phil, Malmö Operaorkester, Malmö Symfoniorkester, Danmarks Underholdningsorkester, Odense Symfoniorkester m.fl.
Martin har også deltaget i Masterclasses for bl.a. Radovan Vlatkovic, Jukka Harju, Denise Tryon og Sarah Willis.

Mikkel Nørgaard, Klarinet
Solistklassestuderende på Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Kandidatuddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved soloklarinettist John Kruse og fra Det Jyske Musikkonservatorium ved Mathias Kjøller. Fast assistent ved Den Kongelige Livgardes Musikkorps siden 2014. Desuden assisteret i Aalborg Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, Copenhagen Phil og Esbjerg Ensemblet. Deltaget ved masterclass med bl.a. Pascal Moragues, Phillip Berrod, Michel Arrignon og Martin Frost.

Johannes Herjö, Fagot
Alternerende solofagottist i Aalborg Symfoniorkester. Kandidatstuderende på Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst, Mannheim og har tidligere studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Assisterer i mange af de skandinaviske symfoni- og operaorkestre. Johannes var i 2019 medlem af European Union Youth Orchestra og har deltaget i masterclass for flere fremtrædende musikere f.eks Mor Biron og Andreas Blau fra Berlinfilharmonikerne. I foråret 2020 var Johannes solofagottist i Copenhagen Phil.

Maria Lundbak, Obo
Debutant fra Solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium i Odense i 2022. Tidligere studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Musikhögskolan i Malmö. Assisterer i danske og svenske symfoni- og operaorkestre bl.a. DR Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Odense Symfoniorkester og Malmö Opera. Oboist og projektleder i bl.a. Duo Cæcilia og Kunstnerkollektivet Venteværelset. Derudover meget aktiv som underviser bl.a. på Københavns Musikskole og i obopædagogik på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.