KunstKoncerter 2024

Caroline Tarras-Wahlberg, cello
Erik Schwarzbart og Iben Ammentorp Bentzen, billedkunstnere

Erik Schwarzbart ved KunstKoncert 2022

Kan man male musik? Eller spille en farve
Ved 3 workshopkoncerter med klassisk musik og billedkunst bliver børn og deres voksne medskabende af billedværker i en simultan proces med deres oplevelse af levende klassisk og ny musik.
Den 4. og sidste koncert er en ferniseringskoncert med de billedværker, der er blevet til i workshops.

Ferniseringskoncert Kunstsmedjen KunstKoncert 2022

Publikum får materialer – lærreder/ maling / mv – til at skabe egne billeder simultant med deres oplevelse, klassisk, nutidig og improviseret musik – vejledt af billedkunstner. Alle får øje og øre på slægtskabet mellem musikalske og visuelle udtryk – rytme, komposition, farvetone forløb i tid, oplevelsen af detaljer i musik og billedkunst øges.

Iben Ammentorp Bentzen

Et publikumsinvolverende og tværmedialt koncept, skabt i samarbejde med Kulturskolen Roskilde, KunstSmedjen & Koncertkapellet.
Koncerterne er åbne for alle og der er gratis adgang.

Fredag d. 9. aug. 2024: KunstKoncerter , KunstSmedjen, Bagtæppet 8, 4000 Roskilde

Lørdag d. 10. aug. 2024: KunstKoncerter, Koncertkapellet, Sankt Hans Gade 51, 4000 Roskilde

Søndag d. 11. aug. 2024: KunstKoncerter, Koncertkapellet, Sankt Hans Gade 51, 4000 Roskilde

Fredag d. 16. aug. 2024: Fernisering og afslutningskoncert, for alle deltagende ved KunstKoncerter og interesserede, KunstSmedjens Galleri, Bagtæppet 8, 4000 Roskilde

Udstilling:
Som kulmination på rækken af KunstKoncerter, afholdes en udstilling på KunstSmedjen, Musicon med værker af både publikum og de professionelle billedkunstnere.

LINK TIL FERNISERINGSKONCERT

Musikken:
fra 8 stykker for klarinet, cello og klaver opus 83 (1910) af Max Bruch med improvisation over samme – improvisationer der tager udgangspunkt i de interaktioner og stemninger, som opstår i KunstKoncerten; nyt værk “Fuldmåne” (2024) af Hanne Tofte Jespersen.

KunstKoncerter for børn støttes af Roskilde Kommune – Alle Tiders Musikby og DMF-Roskilde

Hanne Tofte Jespersen, komponist, sanger, pianist med baggrund i klassisk og verdensmusik. Har bl.a. stået i spidsen for mange projekter, hvor børn og unge arbejder sammen med professionelle musikere: Hvis Landet Kunne Tale 2014-17 i Roskilde Kommune, hvor 4-5 årige lokkede musik ud af jorden og var med til at opføre den. Fra 2013 Farvespillet, uropført i DR Koncerthuset efter at have vundet i DR Musikariets konkurrence om nye musikalske fortællinger.Vibrandring, vandringsbaseret projekt med unge og sinfonietta 2021 ved Nordiske Musikdage på Færøerne. Insektudsigten, over 100 opførelser fra 2004. Uddannet v/Københavns Universitet med hovedfag i musik og sidefag i film; organist fra Sjællands Kirkemusikskole. https://www.musicforthemysteries.org/

Anna Klett, klarinettist, uddannet fra Solistklassen på Det Kgl.Danske Musikkonservatorium (DKDM), hvorfra hun havde debut i 1994. Anna er fast medlem af bl.a. Athelas Ensemble og Figura Ensemblet, hun er medstifter af det færøske kammerorkester Aldubáran; hun spiller også tango i TangoCatz. Figuras virke omfatter mange projekter for børn. En fremragende klarinettist og utrolig vidtfavnende musiker, som mange nutidige komponister står i gæld til i kraft af Annas engagement i samtidens musik. Hun har tidligere arbejdet sammen med Hanne Tofte Jespersen i Farvespillet og uropførte i 2023 HTJ’s Metamorfoser – En Solodialog, bestilt af Anna Klett til solokoncerter.

Caroline Tarras-Wahlberg, cellist, uddannet fra DKDM med efterfølgende studier i barokcello i London og Barcelona. Mødet med den legendariske Suzukicello-lærer Anja Maja førte hende i 2008 til studier i Helsinki og en stilling som cellolærer ved Det Danske Suzuki Institut i Kbh. Her var hun en lang årrække leder af cellofaget. Er nu tilknyttet Den Lille Musikskoles afdeling for instrumentalfag, Frederiksberg, sideløbende med sin freelance virksomhed bl.a. som barokcellist. Hun er ofte solist og kammermusiker i DK, Sverige og også uden for Europa. Caroline var med i flere Hvis Landet Kunne Tale projekter.

Erik Schwarzbart, Billedkunstner/Billedpædagog. Oprindelig uddannet Litograf og Kunstpædagog. Arbejder personligt i maleri, skulptur, installation, grafik, foto og digitale medier.

Som leder af Kunstskolen MusiconArt og leder af kulturhuset KunstSmedjen har Erik Schwarzbart de sidste 14 år været dynamo for udviklingen af den kunstnerisk kreative del af Musicon i Roskilde. Den kunstneriske formidling har været en stor drivkraft i projekter med musik, teater og billedkunst i skole og daginstitutioner, lilleskoler, ungdomsklub og på opholdssteder for unge. Har i en årrække lavet ”ArtDialogue”-projekter med musikere og billedkunstnere i Letland, Polen, Færøerne og Danmark.

Iben Ammentorp Bentzen, billedkunstner/billedpædagog. Koordinator og underviser for billedskolen ved Kulturskolen Roskilde. Forestod lyskunstinstallation FNUG (2022), lyskunst performance GLIMT (2023). I 2024: VÆV til Lysfest i Roskilde, involverer elever fra 1.kl. til 3G og BGK.

I samarbejde med Kulturmetropol afholder hun KUNSTGRUPPEN for unge i sårbare og udsatte positioner. Den interaktive kunstinstallation FOLD & FLYV – verdens eneste forhindringsbane til papirfly er Ibens mest omfattende kunstprojekt og udført på Gl Holtegaard Kunsthal, Munkeruphus, Nikolaj Kunsthal, ART WEEK, Kunsthal 6100 og FORMAT art space. Har udstillet på bl.a. Overgaden – Institut for Samtidskunst, SoundArt festival i Canada, SconfinArt performancefestival i Italien.