DUO DIATHÉSEIS / 26.3.2025 kl. 19.30

Koncertintro kl. 19.00
kl. 19:30 Koncertkapellet
Sankt Hans Gade 51, 4000 Roskilde

Christine Bernsted – violin

Ramez Mhaanna – klaver

Musik af Franz Schubert, Lera Auerbach & Ramez Mhaanna.

Optakt kl. 19.00 før koncerten:
Mød musikere og komponist i samtale med Kuno Kjærbye om aftenens program

På bestilling af Roskilde Musikforening komponerer Ramez Mhaanna et nyt violin-klaverværk ‘Toccata’ til et program iøvrigt bestående af Franz Schuberts C-dur-fantasi for violin og klaver komponeret over hans egen lied ’Sei Mir Gegrüßt’ til digt af Friedrich Rückert.

Dette værk tilhører kernerepertoiret for besætningen, sjældent opført, frygteligt virtuost og
vidtfavnende i form og struktur. Når Schubert i sine sidste leveår breder materialet fra en
afgrænset lied ud, hvis tekst handler om kærligheds længsel og erindring, kan man som
lytter i dag gisne om, hvorvidt han oplevede, at intentionen iboende det musikalske materiale,
kunne udfoldes endnu mere. Selv nåede Schubert ikke at høre værket før sin død.

Det tredje værk i koncerten er udvalg fra Lera Auerbachs ’24 Præludier for violin og
klaver’, musik med stor visuel kraft, som også John Neumeier, balletmester og koreograf
ved Hamborg Staatsoper, har levendegjort i sin ballet ’Præludier’.

Hør duoen fremføre:

Ramez Mhaanna ‘Akvarium’ Suite for violin og klaver i seks satser
Ramez Mhaanna ‘Akvarium’ Suite for violin og klaver i seks satser

Beethoven: Sonate nr. 9, A-dur, ”Kreutzer”, op. 47 her:
Beethoven: Sonate nr. 9, A-dur, ”Kreutzer”, op. 47 – Copenhagen Summer Festival

Link til onlinebilletsalg. (følger)

Christine Bernsted – violin
Christine Bernsted (født 1994) er en prisbelønnet violinist og har modtaget en række udmærkelser i adskillige internationale violinkonkurrencer, heriblandt førstepræmie ved Melbourne International Violin Competition 2018 og Concorso Internazionale ’Città di Treviso’ 2021, samt en andenpræmie og to særlige priser ved Mieczysław Wajnberg International Violin Competition i Katowice 2021. I Danmark blev hun tildelt Léonie Sonning Talentpris i 2019, Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris i 2019, andenpræmie ved Danish String Competition 2020 og Rødovre Musikpris i 2022. Christine har optrådt på prominente musiksteder i Danmark som DR Koncerthuset, Den Sorte Diamant, Musikhuset Århus, Glyptoteket og Davids Samling i København samt som solist med Aarhus Symfoniorkester i Beethovens Violinkoncert. Hun er i øjeblikket postgraduate-studerende ved Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien under professor Elisabeth Kropfitsch og hos professor Eszter Haffner ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Christine har også studeret intensivt hos Gerhard Schulz og Boris Kuschnir i Wien. Fra 2022 fungerer Christine som assistent for professor Eszter Haffner ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.
https://www.christinebernsted.com/

Ramez Mhaanna – klaver
Ramez Mhaanna er en internationalt anerkendt klassisk pianist med en bachelorgrad fra Gnesin Academy of Music i Moskva og en kandidat og solistgrad fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har vundet priser i danske og internationale klaverkonkurrencer og har optrådt ved prominente musikfestivaler og koncertsale i Danmark. Ramez har også turneret i Kina og optrådt ved prestigefyldte festivaler i Rusland. Han har udgivet to kritikerroste albums med violinist Christine Bernsted og produceret podcasten CLASH om klassisk musik. Foruden sit hverv som klassisk pianist udgør komposition også en vigtig del af Ramez Mhaannas musikalske virke. Han har komponeret forskellige værker siden studietiden og modtager nu flere bestillingsopgaver. Han har opført sine værker ved forskellige lejligheder, herunder eksaminer og solokoncerter, både ved konservatorier og uden for dem. Nogle af hans bemærkelsesværdige værker inkluderer ’Sats for Strygekvartet: En Kærlighedshistorie’ (2011), ’Lille Suite’ for klaver (2013) og ’Fantasi over 3 Indtryk’ for klaver (2022). Han har kommende projekter, herunder komposition af kadencer til Mozarts Klaverkoncert nr. 20 i d-mol og et klaverkvartetstykke med titlen ’De 4 Vinde’. Ramez arbejder også på orkesterværker baseret på tekster af Yahya Hassan og Khalil Gibran.
https://www.ramezmhaanna.com/