DUO KARHULUOMA-ANDERSSON / 12.11.2024

koncertintro kl. 19.00
kl. 19:30 Koncertkapellet
Sankt Hans Gade 51, 4000 Roskilde

NOORA KARHULUOMA – sopran

IDA ANDERSSON – klaver

Liebeszauber – Tyske romantiske lieder og danske sange fra i dag

Clara Schumann (1819-1896)
fra 6 lieder, op. 13
Ihr Bildnis. Ich stand in dunklen Träumen
Sie liebten sich beide
Liebeszauber

Fanny Mendelssohn Hensel (1805-1847)
fra Das Jahr H. 385

Robert Schumann (1810-1856)
Frauenliebe und Leben Op. 42
Seit ich ihn gesehen
Er, der Herrlichste von allen
Ich kann´s nicht fassen, nicht glauben
Du Ring an meinem Finger
Helft mir, ihr Schwestern
Süsser Freund, du blickest mich verwundert an
An meinem Herzen, an meiner Brust
Nun hast du mir den ersten Schmerz getan

PAUSE

Bo Andersen (f. 1963)
When I have fears

Bo Gunge (f. 1964)
Man siger, Orfeus synger kønt

Louise Alenius (f. 1978)
Præsøvn nr. 1

Hanne Tofte Jespersen (f. 1956)
Å kome tilbake dit ein aldri før har vore

Optakt kl. 19.00 før koncerten:
Hør Noora Karhuluoma og Ida Andersson fortælle om aftenenens program.

Hør Duo Karhuluoma-Andersson:

musik: Hanne Tofte Jespersen
digt: Marit Tusvik

Link til onlinebilletsalg (følger)

Duo Karhuluoma-Andersson

Noora Karhuluoma og Ida Andersson er en musikalsk duo man sent vil glemme. Siden 2016 har de fremført lied- og operaprogrammer i Danmark, Sverige og Finland, og fanget publikum med deres stem-ningsfulde koncerter.

Duoen støttes af Augustinusfonden, Louis-Hansen Fonden, KODA Kultur, Slots- og Kulturstyrelsen, Kulturrådet, Kungliga Musikaliska Akademien og Kulturfonden for Sverige og Finland.


www.noorakarhuluoma.com

Noora Karhuluoma er en efterspurgt oratoriesolist og liedsanger med omkring 40 koncerter i skandinavien hvert år. Hendes klare, bærende stemme og udtryksfulde vokale kapacitet har gjort hende til et stort navn blandt unge sangere. Noora er uddannet ved Sibeliusakademiet i Helsinki, Koninklijk Conservatorium i Bru-xelles, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hun er specialiseret som liedsanger hos lærere som Hartmut Höll, Udo Reinemann, Monica Groop, Mitsuko Shirai, Barbara Bonney, Helmut Deutsch og Bo Skovhus.
I 2016 sang Noora rollen som Donna Anna ved Copenhagen Opera Festival, i Mozarts opera Don Giovanni. Hun holdte sin operadebut i 2015 ved Malmö Opera. I 2022 afholder Noora solistdebut ved Sibeliusakademiet i Helsinki, synger hovedrollen i kammeroperaen “La Serva Padrona” ved Sundsvalls Kammarmusikfesti-val, samt en scenisk turné med Bachs “Kaffekantate”.

Noora bor i Sydsverige og har samarbejdet med flere orkestre og ensembler, herunder Malmö Symfoniorke-ster, Opus X (Finland), KMH Symfoniorkester, Wasa Barokorkester, Camerata Nordica og Cappella Strumen-tale del Sacro Monte Calvario (Italien).


www.idaandersson.dk/

Med koncerter i både de nordiske lande, Tyskland, Østrig, Italien, England og Kina har Ida Andersson etableret sig som en efterspurgt solist og kammermusiker.

Ida blev født på de svensk-finske Ålandsøerne og er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og Musikhochschule Lübeck. Hendes lydhørte musikalitet har gjort hende til en populær kammermusiker og akkompagnatør, og hun har specialiseret sig som lied-pianist hos lærere som Helmut Deutsch, Malcolm Martineau, Tove Lønskov, Rudolf Jansen, Olaf Bär og Bo Skovhus.
I 2015-16 vandt hun præmier i internationale kammermusik-konkurrencer i Italien og Slovenien. Derudover har hun modtaget priser og legater fra
Statens Kunstfond, Augustinusfonden og Alexander Stoffregens fond for unge lovende pianister.

Ida spillede i 2018 en kammermusikturné i Kina med koncerter i blandt andet Shanghai, Xi’an, Harbin, Yangzhou og Jiangmen.
Udover sit koncertvirke har Ida arbejdet som pianist ved Operaakademiet i København, og som akkompagnatør til CopenhagenPhil.