KUNO KJÆRBYE – violin / 27.5.2024

kl. 20:00 Koncertkapellet
Sankt Hans Gade 51, 4000 Roskilde

KØB BILLETTER ONLINE
Resterende billetter i døren

KUNO KJÆRBYE – violin

Georg Philipp Telemann – Fantasi nr 1 B-dur fra “12 Fantasie per il Violino senza Basso” (1735)
(1681-1767)
Largo – Allegro – Grave – Allegro

Jessie Montgomery – Rhapsody No. 1 (2014) for solo violin
(1981)

Salvatore Sciarrino – fra 6 Cappricci: nr. 2 (1976)
(1947)

Lil Lacy – ‘The beginning, the devil, the end and a new beginning’ (2020)
(1985)
III sats: ‘The end and the new beginning’

J.S. Bach – Partita nr. 2 i d-mol, BWV 1004 (1720)
(1685-1750)
Allemanda – Corrente – Sarabanda – Giga – Ciaccona

Rhapsody No. 1 er det første værk for soloviolin som Jessie Montgomery (USA) har komponeret til sig selv. Hun er både en fremragende violinist og komponist og Rhapsody No. 1 er meget inspireret af et det 20. århundredes helt store musikere Eugène Ysaÿe, som komponerede 6 værker for soloviolin, en værkkreds som idag er en del af standard-repertoriet for soloviolin. Inspirationen hører man tydeligt i de mange arpeggio-passager i værket, sine steder to-stemmighed og i tolkningen af dur/mol
tonalitetens rummelighed.

Kuno Kjærbye bestilte i 2019 ny musik af Lil Lacy, (og Bo Andersen og Hanne Tofte Jespersen) – ny-skrevne værker i kontekst af en sonate og en partita af Bach for soloviolin.

Fra Bachs hånd er de seks værker nemlig parvis ordnet:
Efter hver Sonata, som formmæssigt følger den fire-satsede italienske kirkesonate (sonata da chiesa), følger en Partia, en partita, det vil sige en flersatset dansesuite, der bygger på stiliserede danseformer.
J.S.Bachs seks værker for soloviolin er ikoniske i deres udforskning af violinens solistiske muligheder; de er noget af det mest betagende, der er skrevet for violin overhovedet og af mange betragtet som violinisternes Himalaya – kongevejen til beherskelse af violinens tekniske og musikalske udtryk.

Lil Lacy fortæller: “Tre satser skabt til Kuno Kjærbye, til violinen og til at gå i kontrast til og korrespon-dance med Bachs g-mol Sonate og h-mol-Partita i et kirkerum. III- sats ‘The End and a New Beginning’
– en afrunding, en taksigelse, en kærlige hilsen til livet, til kirkens rum, til rummet skabt af lytter og musiker, en afsked – men også en ny begyndelse – livet i kraft af døden, lyset i kraft af mørket.”

www.lillacy.dk/

Lil Lacy komponist, sanger og autodidakt cellist.
Medlem af Soma & Lil, Frk. Jacobsen og Valby Vokalgruppe. Komponist af bl.a. ‘One world above, ano-ther below’ – kammeropera skrevet til Århus Sinfonietta og sopran solist Katinka Fogh Vindelev i samar-bejde med elektronisk musiker Tobias Sejersdahl til SPOT-festival 2019. Kunstnerisk leder og initiativta-ger til PROJEKT RESPIRATION, en musik- og teaterforening, der undersøger åndedrættet. Kompone-ret musik til en række forestillinger, bl.a. Everything Ends With Flowers (2012), Everything Remains (2015) i samarbejde med JULI/JON og For Ever Four Seasons (2019) i samarbejde med scenograf og instruktør Jon R. Skulberg og Convoi Exceptionel.
Soliststuderende i komposition på DJM 2018-20.

Violinist

Kuno Kjærbye.dk

Kuno Kjærbye violinist og komponist – uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Eyvind Sand Kjeldsen og Endre Wolf, med debut fra solistklassen på violin i 1985. Et års studier på New Eng-land Conservatory, Boston, USA 1982-83.
Har uropført og mange værker af både danske og udenlandske komponister med koncerter bl.a. i Nor-den, Baltikum, Tyskland, Frankrig, England.
Duo-samarbejder: Kjærbye/Maschmann Duo med den tyske kontrabassist Heiko Maschmann
10 Strings from the North med guitarist Mikkel Andersen. Violin og orgel med Erik Hildebrandt-Nielsen.
Har som komponist skabt musik for symfonisk besætning, sinfonietta, kammermusik, vokalmusik (kor, sang mm), musikdramatik, interaktive børnemusikværker. multimedie værker og opera.