IN CONSORT blokfløjtekvartet/ 5.3.2023

kl. 16.00 Skt. Laurentii Kirke
Frederiksborgvej 13, 4000 Roskilde

IN CONSORT
Pernille Petersen, Dorte Lester, Pernille Ebert Spissky & Gertie Johnsson

In Consort er en kvartet bestående af fire af Danmarks førende blokfløjtespillere. Vi er alle uddannede på såvel Det kgl. danske Musikkonservatorium som på konservatorier og universiteter i udlandet.

In Consort spiller først og fremmest musik fra renæssancen og barokken, og vi krydrer desuden vores koncerter med musik fra vores tid. Vores fløjter er kopier af de gamle instrumenter.

In Consort er en gammel engelsk betegnelse for at følges ad i enighed og harmoni. Vi har alle fire vidt forskellige musikalske ståsteder i både det danske og det udenlandske musikliv. At kunne samle vores forskellige erfaringer og idéer i enighed og harmoni er for os netop det, der skaber musik.

Optakt kl. 15.30 før koncerten:
Gertie Johnsson fortæller om eftermiddagens program  

inconsort.dk/

Program – Renæssance, Barok & Nu
musik af:

Michael Prætorius (1571-1621)

J. S. Bach (1685-1750)

G. Ph. Telemann

Fulvio Caldini (1959)

Gertie Johnsson (1964)
Bagvand (2018)

Gertie fortæller om sit værk:

“Første sats, Nat, er bygget op omkring de klange, der fremkommer ved fløjternes indbyrdes dissonanser og interferenstoner. Et statisk lydbillede uden forløsning eller trøst, som en feberdrøm. Fem små klokker blander sig i mareridtet og markerer en form for orden i kaos.

Anden sats, En Dans, bygger videre på de fem klokkers melodiske forløb, nu spillet i tætte akkorder af fløjterne som en slags massive, klodsede dansetrin. Fem forsigtige trommer prøver forgæves at løfte stemningen.

Tredje sats, Sent i November, er en enkel melodi, der som en spinkel lyskegle viser vej ud af mørket. Den er skrevet til min datter Kajsa.”