DUO MØLDRUP/MOGENSEN / 10.10.2021

kl. 19:30 Roskilde Gymnasium
Bondetinget 1, 4000 Roskilde

Toke Møldrup cello
Bjarke Mogensen accordion

Toke Møldrup og Bjarke Mogensen. Foto: Nikolaj Lund

www.tokemoldrup.com/

www.bjarkemogensen.dk/

Program

Sofia Gubaidulina (f. 1931)
In Croce (1979)

Antonio Vivaldi (1678-1743)
Suite (arr. Møldrup/Mogensen): Vedró Con Mio Diletto
Cum Dideret
Andero, Gridero, Vedero

Lil Lacy (1985)
Løftet af Vinden for akkordeon solo

P. I. Tjaikovskij (1840-1893)
Danse Russe (arr. B. Mogensen)
Andante Cantabile (arr. Møldrup/Mogensen)

Sergej Rachmaninoff (1873-1943)
Danse Orientale

Nikolai Rimskij-Korsakov (1845-1908)
Lithuanian Dance fra ‘Mlada’ (arr. B. Mogensen)
‘Dance of the Buffoons’ fra ‘Snow Maiden’ (arr. Møldrup/Mogensen)

Toke Møldrup, cello & Bjarke Mogensen, accordeon
Den legendariske cellist Mstislav Rostropovich var på sine eksilrejser i det gamle Sovjet ofte hensat til at spille i fjerne forsamlingshuse i Sibirien, hvor det ikke var muligt at opstøve et klaver, og han blev derfor ofte sat til at spille sammen med et accordeon.
Han udtalte efterfølgende i interviews: “Hvis cellister vil udforske alle celloens muligheder, så skal de ikke akkompagneres af et klaver, men af et accordeon”
I de senere år har accordeon’et i stigende grad indtaget koncertscenen bl.a. takket været fantastiske eksponenter som Bjarke Mogensen. Instrumentet fungerer næsten orkestralt med alle sine klangfarver. Duo Møldrup/Mogensen begyndte at spille sammen i 2005 og de to efterspurgte musikere har i denne konstellation skabt et virtuost ensemble. Sammen har de bl.a. indspillet de anmelderroste album the song I’ll never sing – værker af Kasper Rofelt samt Collages de Temps med værker af Martin Lohse. Duoen har uropført musik af bl.a. Christian Winther Christensen, Anders Koppel og Martin Stauning.

Toke Møldrup er en af landets helt centrale musikere. Som vinder af flere internationale konkurrencer og modtager af mange af landets fineste hædersbevisninger for musikere, har han de seneste 20 år bredt sit virke ud over det meste af verden. Efter 10 succesrige år som solocellist i Copenhagen Phil har han nu valgt at fokusere på en fuldtidskarriere som solist.

Toke Møldrup
Bjarke Mogensen