COPENHAGEN CLASSIC / 27.9.2022

kl. 19:30 Roskilde Gymnasium
Bondetinget 1, 4000 Roskilde

Download flyer

Johannes Søe Hansen & Arne Balk Møller – violin
Katrine Bundgaard & Ida Speyer Grøn – bratsch
Ingemar Brantelid & Henrik Brendstrup – cello
Katrine Øigaard – kontrabas

Richard Strauss          Metamorphosen – version for strygeseptet

W.A. Mozart                Concertante c-mol for violin bratsch og orkester Es-dur, K. 364, arr. for septet                         

Daniel Fladmose         Tanzbagatellen for strygeseptet – uropførelse (2021)

Bence Kutrik               Sileo for strygekvartet – uropførelse (2021)

Daniel Fladmose om Tanzbagatellen:

“Jeg flyttede for et par år siden til Ungarn. Først under nedlukningen gik det op for mig, at jeg bor i et nyt land. Afskåret fra at komme til mit vanlige flygel måtte jeg komponere denne septet på et konditori, som i al hemmelighed lod mig komme indenfor dagligt. Derfor var jeg tvunget til at skrive musikken på en anden måde, end jeg plejer. Jeg måtte stole på mit indre øre. Konditoren var fra Transsylvanien og udsatte mig ofte for musik fra det gamle Ungarn. Jeg kunne ikke undgå at blive inspireret af de meget energiske danse, så denne energi sneg sig ind på mig, når jeg lukkede øjnene. Jeg begyndte at føle mere end nogensinde, hvordan man kan danse i sine tanker. Danse bevægede sig ind og ud, og det samme gjorde stilistiske indtryk fra barokkens kontrapunkter til nutidens klange. Således er dansene tidløse indtryk.”

Bence Kutrik om Sileo:

“Sileo, a latin word which means something like rebirth inspired by a beautiful Hungarian folk song about the restarting life in spring (even more relevant now, hoping to get rid off covid). It is for string quartet.

I 2 årtier har Copenhagen Classic været en del af Danmarks førende kammermusikensembler.Seks af landets bedste strygere har her fundet hinanden i inspireret samspil, og via en usædvanlig og varieret programplanlægning er ensemblet blevet yderst efterspurgt med koncerter ved alle de vigtigste festivaler og musikforeninger. Copenhagen Classic har siden ensemblets debut i 1997 høstet fremragende anmeldelser, både i dets grundform som strygesekstet, og i selskab med ledende gæstesolister, fortrinsvis sangere, pianister og blæsere. Den danske musik spiller en stor rolle i Copenhagen Classics repertoire, og en række helt nye danske værker er ligeledes blevet bestilt og uropført af. ensemblet. Copenhagen Classic har indspillet CDer for CPO og EMI.

Lyt til COPENHAGEN CLASSIC:
Korngold: Sextet (1916) op. 10

Katrine Øigaard er uddannet hos professor Ludwig Streicher på Hochschule für Musik i Wien. Hun var i den periode solobassist i EF-orkestret og medlem af Wiener Kammerorkester. 1990-99 var hun ansat på en soloplads i Danmarks Radios Symfoniorkester, men besluttede herefter at blive freelance-musiker. Og engagementerne siden da har været mange og forskellige med specielt fokus på kammermusik. Hun er bl.a. medlem af Det Norske Kammerorkester, solobassist i Danmarks Underholdningsorkester og medlem af Diamant Ensemblet. Hun spiller jævnligt med diverse ensembler og kammerorkestre i Norden og har desuden optrådt med mange internationalt fremtrædende musikere på et stort antal kammermusikfestivaler.