ARILDKVARTETTEN / 3.3.2019

kl. 16:00 Roskilde Gymnasium
Bondetinget 1, 4000 Roskilde

arildkvartetten.dk
rachelyatzkan.dk

Program download

Beethovens: opus 127 Es-dur

Rachel Yatzkan: Hathor 2017

Rachel Yatzkan: Abiogenesis 2019 uropførelse

pause

Johannes Brahms: 1. kvartet c-mol opus 51


Rachel Yatzkan

Rachel Yatzkan om Abiogenesis:
Da min søn var 2 år gammel, spurgte han mig om hvordan livet opstod. Jeg forklarede langsomt og omhyggeligt om bakterier, der langsomt udviklede sig. Men han blev utålmodig og spurgte insisterende igen: hvordan opstod livet??? Det kunne jeg ikke svare på, men siden da har jeg ofte tænkt over det. I mit nye stykke Abiogenesis for strygekvartet, vil jeg skabe mine egne 5 milliarder år af evolution, hvor der sker dannelse af Aminosyrer, proteiner og DNA-molekyle. Men det er jo ikke nok. Stykket skal have både metabolisme og kapacitet til at fordoble sig selv, ellers bliver der ingen evolution. Jeg synes at dette mirakel sker igen og igen hver dag og sekund hvor livet opstår fra nyt.

Arildkvartetten
I 2018 fejrede Arild Kvartetten sit 10-årsjubilæum med Beethovens samlede strygekvartetter i en serie på i alt 18 koncerter.

Arild Kvartetten har siden sin debut markeret sig blandt de førende danske kammerensembler og høstet mange roser for sin modne og noble spillestil. Kvartettens medlemmer er alle erfarne kammermusikere fra Det Kongelige Kapel og DR SymfoniOrkestret.

Arild Kvartetten optræder jævnligt på den danske kammermusikscene, og har turneret i Brasilien, Grækenland, Skotland, Finland og Sverige.

Kvartetten har indspillet musik af de danske romantikere C.F.E. Horneman og Asger Hamerik for Dacapo Records.

Tobias Durholm er koncertmester i Det Kongelige Kapel. Han har været solist med flere danske symfoniorkestre og optræder jævnligt på internationale kammermusikfestivaler. Tobias spiller på Det Kongelige Teaters Stradivarius fra 1691, ”The Red Cross Knight”.
Johannes Søe Hansen er 1. koncertmester i DR SymfoniOrkestret. Han har optrådt som solist, har en række anmelderroste CD-udgivelser bag sig, og giver kammermusikrecitals i det meste af verden. Johannes er medlem af Copenhagen Classic og Stadler Kvintetten.
Stine Hasbirk Brandt er bratchist i DR SymfoniOrkestret. Hun vandt i 1998 P2’s kammermusikkonkurrence med Cailin Kvartetten, og i 2000 fik hun juryens specialpris ved den internationale bratschkonkurrence ”Maurice Vieux” i Paris. Stine er en efterspurgt solist og kammermusiker.
Ingemar Brantelid har, efter en karriere som solocellist i Det Kongelige Kapel, nu fuldt ud helliget sig kammermusikken. Han har turneret i Europa med ensembler som Salzburger Solisten, Copenhagen Classic, Poseidonkvartetten og Arild Kvartetten.
Rachel Yatzkan er en ny musik komponist og moderne jazz og etnisk/world saxofonist.
Hun er prisvinder af den særlige præmie for kvindelige komponister 2010 for orkesterværket (111 individuelle musikere) “Untitled”.
Uddannelse:
Rimon skole for Jazz og Contemporary Music, Tel-Aviv, Israel;
Masters og BA i komposition ved Koninklijke Conservatorium i Den Haag, Holland. Diplom-eksamen i komposition ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København; studerede med Hans Abrahamsen og Niels Rosing Schow.
Blandt de seneste års kompositioner:
Ethnisica, solo klarinet for Giovanni Punzi for 4.33′ projekt med Copenhagen Phil.
Solo klarinet for Anna Klett,
MaGiKids for 8 elever fra Helsingør MGK til Suså festival,
The Lady, The Joker and the Sword, en fuld længde opera baseret på den bibelske Esters bog, Between Branches et virtuost stykke for stemme og kontrabas,
Gaba’im for stemme og kontrabas.
Spiller saxofoner, fløjte og stemme med ensemblet ”Still Water Stone” sammen med pianisten Morten Ginnerup og elektronikkunstneren Knud Riishøjgaard.