ALPHA blokfløjte, orgel, slagtøj / 21.3.2024

kl. 19.30 – koncertintro kl. 19.00
Trekroner Kirke
Lysalléen 29, 4000 Roskilde

Alpha er en unik klassisk trio, som selv komponerer, arrangerer og improviserer sig frem til trioens repertoire, samtidig med at ensemblet bestiller værker hos udvalgte komponister.

Optakt kl. 19.00 før koncerten:
Mød Alpha og hør dem fortælle om aftenens program.
Efter koncerten: Artist Talk, hvor publikum kan stille spørgsmål til Alpha

Download flyer

Alpha blev dannet i 2003 og er mødet mellem Bolette Roed på blokfløjte, Peter Navarro-Alonso, orgel og David Hildebrandt på slagtøj.
Alle tre er de uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har i dag hver deres mu-sikkarrierer parallelt med trioen. Peter Navarro Alonso er organist ved Vor Frelser Kirke, København og desuden en skattet komponist som her i 2023 modtog Carl Nilsens Hæderslegat. David Hilde-brandt er også en kendt figur i dansk musikliv og spiller ved et væld af koncerter og teateropførelser, hvor hans egen musik ofte danner rammen for en hel forestilling. Bolette Roed giver ofte koncert som solist med barokorkestreret Arte dei Suonatori og med sine mange kammerensembler og har været udnævnt Årets DR-kunstner og nomineret til Nordisk Råds Musikpris.
Alle tre har de en stor karriere med koncerter i ind-og udland, og de har udgivet en lang række CD’er både som trio og hver for sig. I 2009 var Alpha som trio nomineret til Nordisk Råds Musik Pris.

Om Alpha har kritikerne blandt andet skrevet:
”… mage til kreativ musikudøvelse skal man lede meget længe efter … sikken oplevelse! Lytteren mær-ker virkelig de tre musikeres ømme motiv bag det hele … de tre mennesker kan lide hinanden, forstår hinanden, arbejder sammen om et fælles projekt. Et storslået projekt.”

Kritikerne havde ret – musikerne forstår hinanden og arbejder mod et fælles projekt – hvilket har ført til at trioens medlemmer i år kan fejre at have spillet sammen i 20 år.
Alphas musikere er især kendt for deres livlige og meget involverede opførelser, kombineret med su-blim musikalitet og virtuositet.

Hør AlphaTrio her:

Bolette Roed

 

David Hildebrandt
Peter Navarro-Alonso

Programmet for denne koncert vil basere sig på enkelte klassiske komponister – og transformationen af disses værker. Alpha Trio spiller enkelte af værkerne i deres helhed og naturlige form og vil på andre tidspunkter i koncerten arrangere og improvisere med baggrund i de temaer, som er præsenteret.

Komponisterne man vil opleve er:

Guillaume de Machaut (1300-1377)
Hildegard von Bingen (1098-1179)
Peter Navarro-Alonso (f. 1973)
David Hildebrandt (f. 1976)
Bolette Roed (f. 1979)