8. REGIMENT / 19.8.2017

kl. 12.15

8. Regiments Musikkorps er Roskildes gamle regimentsmusikkorps. Det kom til Roskilde i 1913 fra Fredericia og virkede til stor glæde for garnisonen og byens borgere frem til 1932, hvor man nedlagde hele den danske militærmusik. Nogle få musikkorps blev genoprettet i 1941, men Roskilde var ikke en af de garni-sonsbyer, der fik sit musikkorps tilbage. I 1986 dannede en kreds af musikere – amatører og professionelle – et lille messingorkester under navnet ’Roskilde Hornorkester’. Et par år senere blev orkestret uniformeret og fik base på Tøj-husmuseet. I den forbindelse skiftede man navn til 8. Regiments Musikkorps. Musikkorpset har nu eksisteret i 31 år og har i dag ’garnison’ i Kastellet i Kø-benhavn. 8. Regiments Musikkorps har optrådt mange steder i Danmark, men også i Norge, Sverige, Tyskland, Østrig, Frankrig, Luxembourg og Belgien – både som deltagere i tattoos og med koncerter. I de seneste ca. 25 år har 8. Re-giments Musikkorps hvert år (med en enkelt undtagelse) haft fornøjelsen af at spille en årlig sommerkoncert i sin gamle garnisonsby, Roskilde. En koncert, som musikerne og musikkorpset ser meget frem til. Dirigent ved årets Palæha-vekoncert er David M.A.P. Palmquist, der også er musikdirigent for Den Kgl. Livgardes Musikkorps.

regimentsmusik.dk

Download program for alle 3 Palæhavekoncerter

8. Regiments Musikkorps

8. Regiments Musikkorps

Roskilde Musikforening har bedt David M.A.P. Palmquist om at skrive en march til 8. Regiments Musikkorps Koncert d. 19 august ved Roskilde Musikforening.
Valget af David Palmquist skyldes han store viden i, og om militærmusikken, samt hans erfaringer heri, både som udøvende musiker i Den Kongelige Livgarde, også nu som dirigent af samme.

Han har tidligere vundet komponistkonkurrence i netop opgaven at skrive en march, da han i 2014 blev hædret for en march til H.K.H Kronprinsessen, der senere også er blevet indspillet.
David Palmquist er en meget brugt arrangør og komponist, i mange forskellige henseender, og han er en erfaren og dygtig musiker, og efterspurgt kammermusiker.
Han kender samtidig 8. Regiments Musikkorps indefra, og derfor var valget på ham naturligt for Roskilde Musikforening.

[ezcol_1half][/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]David M.A.P. Palmquist
født 1979 i København.
Hornist, dirigent og komponist.

David M.A.P. Palmquist har altid været meget aktiv som både arrangør og komponist, særlig med interesse i blæsere og harpe og i forbindelse med virket ved Den Kongelige Livgardes Musikkorps komponeret adskillige værker til kongehuset.
David M.A.P. Palmquist er tillige ansat som huskomponist ved Tivoli-Garden 2017-2018.
Solistklasse ved Det kgl. danske Musikkoservatorium ved Ola Nilsson, debut 2002. Solistklasse ved Hochschule für Musik und Theater, Hannover ved professor Jan Schroeder, debut 2007.
2009-2016 Solohorn, Den kgl. Livgardes Musikkorps.[/ezcol_1half_end]
David M.A.P. Palmquist er ogsaa meget aktiv som kammermusiker, bl.a. i Christian IX Ensemblet (historisk messing-ensemble), Kinky Kapelle (lejlighedssekstet) og særlig i den prisvindende blæserkvintetten Carion, der siden 2002 har etableret sig, som en af verdens førende blæserkvintetter. Carion har et meget højt aktivitetsniveau med turnevirksomhed i Europa, Japan, Mellemøsten og Sydamerika og et stort antal cd- og dvd-indspilninger.

Direktionsstudier allerede i forbindelse med konservatorieuddannelsen i Odense bl.a. som dirigent for 8. Regiments Musikkorps og siden 2016 musikdirigent ved Den Kongelige Livgardes Musikkorps.