KunstKoncerter for børn og deres voksne I /9.8.2024

Kl. 15-16 KunstSmedjen, Bagtæppet 8, 4000 Roskilde

KunstKoncerter for børn og deres voksne fredag 9. august 2024

Download flyer

Hanne Tofte Jespersen, sang og klaver
Kuno Kjærbye, violin
Caroline Tarras-Wahlberg, cello

Erik Schwarzbart & Iben Ammentorp Bentzen, billedkunstnere

Klik på billedet og se VIDEO klip fra KunstKoncert 15 august ’22
i KunstSmedjen, Musicon, 4000 Roskilde

Kom til KunstKoncert, skab din egen kunst, hør smuk klassisk og ny musik, se en professionel kunstner lave et værk fra bunden

Kan man male musik? Eller spille en farve?
Det finder man ud af til KunstKoncerten, hvor I møder billedkunstnere og en trio af professionelle klassiske musikere, der alle sammen hjælper dig med at lave et flot kunstværk.

Mens den klassiske musik spiller, kan du både opleve en billedkunstner skabe et helt nyt kunstværk og samtidig selv være kunstner. Du får akrylmaling og lærred udleveret og så er det ellers i gang med at lytte, opleve og leve sig ind i musikken og kunsten.

I får hjælp af vores dygtige billedkunstnere, eller blot sidde i sin egen verden og bare nyde musikken og billedskabelsen omkring sig.

Undervejs i koncerten vil trioen (klarinet, cello og klaver) også improvisere. Det betyder, de finder på ny musik der afspejler KunstKoncerten og stemningerne nu og her. Vær klar på at blive overrasket og måske selv finde på noget helt nyt?!

Erik Schwartzbart fortæller:
”I den interaktive proces mellem musiker og billedkunstner sker der en konstant vekselvirkning mellem, at musikeren styrer billedets udvikling med rytme og toner, og billedkunstneren styrer musikken med farver, former og temperament. I sekvenser sker det helt fantastiske, at de to kunstarter får fælles hjerteslag.”

Udstilling
Som kulmination på rækken af KunstKoncerter, afholdes en udstilling på KunstSmedjen, Musicon, hvor værker fra både børn og de professionelle billedkunstnere vises frem.

Ferniseringskoncerten afholdes fredag d. 16. august 2024 kl. 17-18 hos KunstSmedjen, hvor alle de mange nye kunstværker bliver udstillet. Tag familie og venner med og vis dit flotte værk.

KunstKoncerter for børn og deres voksne – ferniseringskoncert /16.8.2024

GRATIS ADGANG TIL ALLE KUNSTKONCERTER FOR BØRN OG DERES VOKSNE!

Om musikken:
Trioen, bestående af Hanne Tofte Jespersen (sang og klaver), Kuno Kjærbye (violin) og Caroline Tarras-Wahlberg (cello) spiller fra 8 stykker (1910) for violin, cello og klaver, opus 83 af Max Bruch,
Spiegel in Spiegel (1978) af Arvo Pärt, nyt værk “Fuldmåne” (2024) og Fantasia for solo violin (2020)
af Hanne Tofte Jespersen.
Musikken får følgeskab af improvisationer der tager udgangspunkt i de interaktioner og stemninger som opstår til KunstKoncerten.

Der afholdes tre KunstKoncerter for børn og deres voksne:

KunstKoncerter for børn og deres voksne I /9.8.2024
KunstKoncerter for børn og deres voksne II /10.8.2024
KunstKoncerter for børn og deres voksne III /11.8.2024

KunstKoncerter for børn støttes af Roskilde Kommune – Alle Tiders Musikby og DMF-Roskilde

[lgc_column grid=”75″ tablet_grid=”75″ mobile_grid=”100″ last=”false”][/lgc_column][lgc_column grid=”25″ tablet_grid=”25″ mobile_grid=”100″ last=”true”][/lgc_column]