TINE REHLING harpe / 17.5.2022

kl. 19:30 Roskilde Gymnasium
Bondetinget 1, 4000 Roskilde

Tine Rehling / Foto: Ole Haupt

Koncertprogram m. fl.:

Benjamin Britten (1913-1976)
Suite for harp opus 86 (1953)
Overture
Toccata
Nocturne
Fugue
Hymn

Per Nørgård (1932)
Swan Descending
Lille Dans
Mens toner daler (Vårsol med fregner)

Consolazione (Flos ut Rosa)
Light of a Night – Blackbird

Chick Corea (1941-2021)
Song to the Pharao Kings

I 2022 fylder Danmarks store, internationalt berømmede komponist Per Nørgård 90 år.

Tine Rehling er en af de musikere, Nørgård har arbejdet tættest sammen med i de seneste næsten 20 år, og hun ønsker derfor at bidrage til fejringen af Nørgårds liv og værk med nogle fine koncerttilbud.

Samarbejdet begyndte i 2002 med Tine Rehlings opførelse af Nørgårds Concertino for harpe og 13 in-strumenter, “Konge, Dame, Es”, med Esbjerg Ensemble. Dette resulterede dels i en indspilning for DA-CAPO af “Konge, Dame, Es” plus en række andre værker med harpe og dels i, at Nørgård kompone-rede et nyt, koncertant værk til Tine Rehling, “Gennem Torne”, der blev uropført i 2004.

Per Nørgård udtalte i forbindelse med sin første oplevelse af Tine Rehlings spil: “Tines enestående ind-levelse i mit tonesprog parret med virtuositet af internationalt format gjorde et stærkt og uventet indtryk. Min harpemusik er ikke just traditionel, men for Tine virkede alt lige så naturligt, som havde hun selv på forhånd drømt musikken.”
www.Per-Nørgaard

Tine Rehling er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Sonja Gislinge og hos De-stinguished Professor Susann McDonald ved Indiana University (USA) og har desuden modtaget pri-vatundervisning hos én af verdens legendariske harpesolister, franske Marielle Nordman.

Tine Rehling slog tidligt sit navn fast som solist og høstede efter sin debut i 1993 stor anerkendelse: ”…Tine Rehling er en virkelig musiker. Hendes farvelægning, hendes udredninger af de musikalske ide-er og den selvfølgelige strømmen i hendes spil var hendes glæde, der blev til vores glæde”… ”en op-sigtsvækkende debut”.

1998 -2001 var Tine Rehling soloharpenist i Aalborg Symfoniorkester, men hun har siden koncentreret sig om sin solo- og kammermusikkarriere.

Læs mere om Tine Rehling på:
www.tinerehling.com/