LINE FAFNER viola FILIP STRAUCH klaver / 9.3.2022

kl. 19:30 Roskilde Gymnasium
Bondetinget 1, 4000 Roskilde

Filip Strauch og Line Fafner

filipstrauch.com

Benjamin Britten         Lachrymae for bratsch og klaver Op. 48

Johannes Brahms      Sonate for bratsch og klaver i Es-dur opus 120 nr. 2

Rebecca Clarke          Sonate for bratsch og klaver

Kuno Kjærbye             Sonate for bratsch og klaver #2 (uropførelse)


Kuno Kjærbye

Sonate for bratsch og klaver #2 giver musikalsk stemme til romanen Witch Child af den engelske forfatter Celia Rees. Witch Child er historien om pigen Mary, der i 1600-tallet flygter til de nye kolonier i Amerika efter at hendes bedstemoder er blevet dømt som heks.

En central scene er Marys fortælling om sit møde med en gammel indiansk medicinmand. Hun gennemlever et shamanistisk ritual, hvor hun danser som ulv, ørn, hare og skovskade.

I sonaten er det blevet til fire danse. Om danseritualet forgår her eller i anden verden, det står til lytterens egen fantasi.

kunokjaerbye.dk/

Line Fafner – bratsch tog sin master ved DKDM, København i 2018 hvor gik i Lars Anders Tomters   klasse. I 2015 studerede hun på the Cleveland Institute of Music hos Jeffrey Irvine og Lynne Ramsey. Hun assisterer ofte hos Århus-, Aalborg- og Odense symfoniorkestre. Hun er en meget aktiv kammermusiker i flere ensembler både i Danmark og internationalt. Ofte i barok ensembler med Peter Spissky, (barokviolin) fra Concerto Copenhagen.

Filip Strauch – klaver, havde debut fra DKDM, København i 2016 fra Niklas Sivelov klasse.  Inden da studerede han i St.Petersburg 2013-14 hos V.Shakin og S.Maltse. Allerede i sin studietid opførte han Beethovens koncert nr. 4 med Copenhagen Phil. Har udgivet solo CD med værker af Rachmaninov, Scriabin og Ravel i 2015 og med cellist Jonathan Swensen cd med værker af Schubert og Rachmaninov i 2018.