KONCERTER

Download sæsonprogram 2018-19
Download flyer palæhavekoncerter 2018

Velkommen til sæson 2018-19
Roskilde Musikforening fejrer sit 50 års jubilæum i sæsonerne 17/18 og 18/19 med en uropførelse ved hver koncert side om side med det klassiske kernerepertoire.

I marts 2019 uddyber Roskilde Musikforening dette tema ved at initiere en ny festival TIDLØS.
Nyt spejler sig i klassisk, og med nyt menes her uropførelser og genopførelser af ny musik, for den musik skal også have sin historik.

En refleksion over dette tema:
En march står i 2/4 og de enkelte afsnit forløber i 16. taktperioder – men ved 8. Regiments koncert august 2017 fik vi en ekstra takt een gang, en 17. taktperiode i David Palmquist nye march som blev uropført ved koncerten. Denne syttende takt er et fint billede på, hvad den nye musik gør i forhold til traditionen – “et lille trin mere, et twist” med David Palmquists ord, som her i dette tilfælde giver nyt liv til en velkendt musikalsk form.
Den helt store øjenåbner for Roskilde Musikforenings koncerter i sæsonen 2017-18 har nemlig været: når ny musik opføres i samspil med værker fra den klassiske kanon, belyser oplevelsen af de forskellige værker hinanden, og tilhøreren får nyt perspektiv af musikken på tværs af tid.

TIDLØS sker i samarbejde med Roskilde Gymnasium, Roskilde Domkirke, Roskilde Musiske Skole bl.fl.

Tilsidst gives ordet til nogle af vore uropførelseskomponister i 2018-19:

Talking Drum Duo & Gertie Johnsson 18.8.2018 – Gertie Johnsson om BAGVAND:
– Med afsæt i idéen om frihed som et næsten ophøjet grundlag for kreativitet dykker musikken ned i et fugtigt mørke af nordisk muld, spillet på en bund af ord, der dels understøtter, dels forstyrrer oplevelsen…

Dream Your Music Quartet 1.9.2018 – Siobhan Lamb om PIANO QUARTET NR.1:
– A neo classical Piano quartet exploring classical forms with a contemporary sensibility.
Exploring visions of unity, discourse, conflict and resolution.

Copenhagen Piano Quartet 19.9.2018 – Ylva Lund Bergner om ‘3 2 1 (Vid midnatt har jag fallit klart)’:
– 3, 2, 1 og hvad? Hvordan viser man i musik, at der kommer noget vigtigt om lidt, når musikken i sig selv er abstrakt og mere flydende end traditionel musik? Og er det muligt at bygge op til en forventning under en længere tid? Måske et helt stykke?

Arildkvartetten 3.3.2019 – Rachel Yatzkan om ABIOGENESIS:
– Min søn på 2 år spurgte: hvordan opstod livet? Ofte har jeg tænkt over det. I Abiogenesis vil jeg skabe mine egne 5 milliarder års evolution.

Kuno Kjærbye – Formand Roskilde Musikforening

Download sæsonprogram 2018-19

KONCERTSERIEN

COPENHAGEN PIANO QUARTET 19.9.2018

Kl. 19.30 Himmelev Sognegård

JOHANNES-KREISLER-TRIO 24.10.2018

Kl. 19.30 Himmelev Sognegård

AMALIE MALLING - klaver 14.11.2018

Kl. 19.30 Roskilde Gymnasium, Bondetinget 1

ULLA MIILMANN OG TINE REHLING / 6.2.2019

TRIPLICATE OG AGNES WÄSTFELT, SOPRAN / 7.4.2019

PALÆHAVEKONCERTER

Palæhavekoncerter august-september 2018
Download flyer

Roskilde Musikforening og Roskilde Kunstforening byder velkommen til 3 Palæhavekoncerter med fri entre.

Den første foregår i selve Palæhaven, den næste sætter Palæhaven og Palæfløjen i spil i musi-kalsk interaktion, den sidste er indendørs i Palæfløjen, dog med mulighed for at nyde den udenfor i Palægården via højtaleranlæg.

Alle tre koncerter starter kl 12:15.

Lørdag d. 11 august – 8. Regiment

Lørdag d. 18 august – Talking Drum Duo, Gertie Johnsson blokfløjter, Roskilde Renæssanceband og Roskilde Musikklasse på Østervangskolen.

Lørdag d. 1 september – Dream Your Music Quartet

Til alle koncerterne byder de to foreninger på vand og æblemost, og vin kan købes.

PALÆFLØJ KONCERTER

Unge musikstuderende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og elever MGK Sjælland og Roskilde Musiske Skole giver koncerter.

De får mulighed for at spille for et lydhørt publikum, givende både for dem og for os, da de er utroligt dygtige på deres instrument.

De fortæller gerne om dem selv og om den musik, de spiller.

Koncerterne arrangeres i samarbejde med Roskilde Kunstforening.
Entre for medlemmer af Roskilde Musikforening og Roskilde Kunstforeninger 30kr.
For ikke-medlemmer 50 kr.

OPERA I ROSKILDE

opera_i_roskilde_webheader
Igen i år – for 29. gang – inviterer Roskilde Teater, Roskilde Kunstforening og Roskilde Musikforening i samarbejde med Det Kgl. Teater på højdepunkter fra operaens oplevelsesrige verden.

AMDRUPPRIS KONCERT

Prisen er opkaldt efter Mogens og Inger Margrethe Amdrup, der testamenterede en del af deres arv til Roskilde Musikforening. Prisen kan gives som støtte bl.a. til videregående uddannelse til elever ved Roskilde Musiske Skole, herunder elever ved den klassiske talentlinie.

Prisen uddeles én gang årligt.